Dwarsliggers, wat moet je ermee..

Ten eerste, zoals je misschien al had gezien, is mijn lay-out wat aangepast. Bij de start van deze blog had ik de tijd en ruimte om 1 keer per week een verhaal te bloggen maar tegenwoordig blijkt dat, door drukte (o.a. met interviews en verhalen schrijven 🤩), niet realistisch meer. En dat is prima, voor mij althans… want dan ik wat rustiger aan doen 😌 Maar ik houd uiteraard met liefde één ieder op de hoogte van mijn dagelijkse perikelen 🙂

Ok, maar goed, dussssuh… Ojah.. ‘DWARSLIGGERS ☝🏻’

Om deze tak van mensen goed te kunnen begrijpen, pakken we er natuurlijk de Dikke van Dale bij. En welke uitleg geeft het boek der boeken ons;

‘Iemand die dwars ligt…’

Noem mij gek, maar ik had een spannendere omschrijving verwacht.

Maar het kan ook komen omdat ik de goedkope versie van internet heb gehaald.

Anyway… wat interessant is; ‘WAT doe je ermee?’ Nou… niet zo veel eigelijk… Ik stapte er deze week maar gewoon OVERheen… letterlijk en figuurlijk.

Laten we een klassiek voorbeeld nemen van een ECHTE dwarsligger.

Neem nou Victor.. (het is toch trouwens on-ge-lofelijk dat de liefde van je leven zich in zoveel uitdagende items van het leven bevindt 🤔 Maar goed, het universum zal vast z’n redenen hebben)

Vóórdat ik (enkel en alleen) mijn kant van het verhaal vertel, is het goed te weten, de volgende feiten;

⁃ Victor is 1.94 meter lang

⁃ We hebben een bed van 200/220

⁃ Dat is precies, maar dan ook precies TE groot voor de slaapkamer, zo daar: onhandig, zo daar: niet mijn keuze ☝🏻

⁃ Dat bed staat midden in de slaapkamer met daarbij geen mogelijkheid om OM het bed heen te lopen wat er feitelijk op neer komt dat ik, als ik midden in de nacht wakker wordt om even te toiletteren, over Victor heen moet lopen/rollen/tuimelen om aan de overkant te komen.

Dat gezegd hebbende, als ‘s ochtend mijn wekker gaat, dan klauter ik dus nog half slapen en geheel knikkebollend over Victor heen richting badkamer. En je verwacht het niet… maar vervolgens, klik ik het licht aan. Vervolgens.. komt er een bak licht in mijn ogen van heb ik jou daar. Ben dan wel altijd meteen wakkerrrrrr !!!

Ik ben dan serieus nog geen TWEE minuten uit bed voordat ik mijn wederkeer maak naar de slaapkamer. Dan ben ik gereed om mijn ochtendritueel ten uitvoer te brengen. Namelijk, over het bed (en Victor) heen stappen richting de wastafel en waar al mijn verzorgingsspulletjes staan die mij vast en zeker in een staat van oogverblindendheid zullen brengen om vervolgens na 30 minuten met een moorddadig looking uiterlijk de voordeur uit te lopen om daarna met een hoog sparkel-gehalte de dag succesvol te volbrengen.

Had ik al gezegd dat ik nog geen twee minuten in de badkamer was ?! Nou ik was dus nog geen TWEE minuten weg en i.p.v. dat ik Victor netjes en verticaal aantref op ZIJN helft van het bed, waar ik hem gelaten had, zie ik dat hij nu DIAGORNAAL over dat hele bed heen ligt…

Alsof hij door MIJN aanwezigheid de hele nacht niet voldoende ruimte heeft gehad.. Alsof IK geen consensus heb gedaan ja.. ☝🏻

Anyway… het herhaaldelijke probleem is nu wedergekeerd, namelijk…; hoe nu verder ?! Ja mensen, ik deal hier bijna dagelijks mee.

Dus… ik sta naast dat bed met de overkant inzicht.. ik ben drie grote stappen verwijderd van de te bereiken final destination.. En je moet toch een keer beginnen niet waar? Dus ik zet mijn voet ergens op het bed waar ik er vrijwel zeker van ben dat DAT een stukje is waar geen één of ander onderbeen ligt..

Had ik al gezegd dat Victor (ook) in zijn slaap tijdens deze actie van mij, heel liefdevol meedenkt en dan even zijn knie buigt waardoor zijn onderbeen zich verplaatst naar een voor mij geheel onverziene locatie?! Met als reden te voorkomen dat ik ten val kom.. OF… en het laatste klinkt more likely…; dat HIJ zijn onderbeen breekt.. WHO KNOWS wat zijn beweegredenen waren.. Wat er feitelijk gebeurde was dat ik, head first, voorover aan de andere kant van het bed kukelde.. Weliswaar de goede kant op.. maar toch.. het kan ook anders denk ik dan..

Nou, ik weet niet hoe ik deze perikel beter kan afsluiten door te zeggen; ‘houd rekening met elkander, maar wel op het goed moment a.u.b.’

Xx

2 gedachten over “Dwarsliggers, wat moet je ermee..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s