Tip 1.9 Doe eens spontaan een dansje.. (mits biologisch verantwoord..🌱)

HÉ—HÉ… ik ben DRUK !

Ik ben momenteel werkelijk met VAN-alles bezig lieve mensen.. werk, werkgerelateerde cursussen, paaldansen, yoga, schaken.. Had ik trouwens al gezegd dat ik een cursus ‘Stand-up Comedy’ aan het doen ben.. JAH.. doodeng vind je niet?.. en het slokt óók aardig wat tijd op. Bovendien gaat al het verzonnen ‘grappige’ materiaal naar de cursus toe om uit te vogelen of het leuk genoeg is om over 7 weken mee op te treden… met publiek… jaaa.. Ik zei het je.. DOOD-eng inderdaad 😅

Maar goed, ik heb uiteraard (☝🏻) nog wel een perikel om bespreekbaar te maken. Neem nu het fenomeen ‘Biologisch Bewegen’. Ja het schijnt echt te bestaan. Een collega fysiotherapeute, die ik laatst sprak bij één van de cursussen, kwam hiermee op de proppen. Nog NOOIT van gehoord…

Ik ken wel het het fenomeen van ‘Oh-heerlijk-hé-schat-die-wals-van-André-Rieu-!

Gif old couple dancing

Maar goed, bij het horen van de term ‘Biologisch Bewegen’, gebeurde er iets met me.. Je kent het bestaan van een ‘reflex’ vast wel; je slaat met een hamer OP de knieschijf en….. inderdaad, heel scherp opgemerkt ☝🏻 …het hamertje slaat dus niet OP de knieschijf lieve mensen… maar OP de pees ONDER de knieschijf… ff checken of jullie scherp zijn 😙.. Je wilt immers niet je knieschijf aan diggelen hebben..

Maar goed, dus.. daar sla je op, deze prikkel gaat naar het ruggenmerg en wordt direct terug gecommuniceerd naar de pees in kwestie en – PJUUW – dat onderbeen wordt direct de hoogte in gelanceerd.

Dit gaat gewoon helemaal buiten je eigen wil om.. zoals wel meer in het leven.. maar dáár wellicht hoogstwaarschijnlijk zeer, maar dan ook ZEER zeker een volgende keer meer over. Het uitwerken van de beproevingen waar het leven mij aan bloot stelt, is immers mijn handelsmerk.

Maar anyway, nu wil het geval dat wanneer mijn hersenen informatie registreren waar ze niet bekend mee zijn, zoals dus een term als ‘biologisch dansen’, dan springt mijn rechter wenkbrauw als zijnde een reflex zo – PJUUW -zo’n 3 centimeter omhoog mijn voorhoofd op.

Als mijn brein dan geen logische verklaring ontvangt binnen gelimiteerde tijd dan wil die wenkbrauw daar nog wel eens een paar uur blijven staan van verbazing en onbegrip. Mocht ik die dag dan nog een één of ander belangrijk en/of serieus gesprek moeten voeren dan blaas ik de heleboel af, anders wordt ik nergens serieus genomen dat begrijp jij dat begrijp ik…

Oh trouwens, na het wenkbrauw-reflex volgt doorgaans de sterk vertraagde mondopening..

Gif minion whaaaat

Met dank aan Marjolein voor deze heerlijke impressie van een emotie 😁

In mijn hoofd puzzelde ik er ondertussen flink op los.. ‘wat in GODSnaam bedoelde mijn gewaardeerde collega met ‘Biologisch Dansen’ ?!’ Mijn brein had inmiddels het beeld gecreëerd van een stel vage figuren die al dansend wat rondzoemende muggen uit de lucht sloegen..

Gif extetic dance.gif

Gelukkig corrigeerde de medecursist zich op tijd en vertelde dat ze ‘ORGANISCH dansen’ bedoelde..

Meer dit spul dus:

Gif organisch dansen.gif

JAH….. okay.. dat klinkt bekender maar het komt natuurlijk eigenlijk gewoon op hetzelfde neer 😆 MAAR dat terzijde ☝🏻

Lieve mensen, maak zo ones in a while eens een organisch dansje.. wat zoveel betekend als het lichaam voor JOU doen ‘logisch’ te bewegen op de muziek die je zo spontaan ten oren komt.. of trek eens een paar wortels uit de moestuin.. (das toch ook heel organisch.. ? (EN biologisch..☝🏻) (hoop ik)) En als een ‘dansje’ voor jou 360 graden om je eigen as heen draaien betekend dan telt dat ook 🙂 Als je er maar blij van wordt !

Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s