Tip 1.8 Neem eens een lesje Sexy Paaldansen tenzij…. (LET OP, dit bericht bevat een 🚨warning🚨)

Ik had me laatst na een lange tijd weer eens aangemeld voor een lesje ‘Sexy Pole’.

Dat betekend; althans.., zo lijkt het; een choreografie aanleren om vervolgens sexy om de paal heen te dansen met hakken van mi-ni-maal 15,2 centimeter hoog (😱) Jah… je leest het goed…

Dat betekent in de praktijk.. en zo is het dus écht; geregeld bang zijn om door je enkels te klappen en door middel van de choreografie-moves (zoals het ‘naar voren leunen-koppeltjeduik -en strekken’) jezelf voortdurend en finaal in de knoop draaien om die paal heen en zie dáár dan maar weer eens uit te komen! Eenmaal IN de knoop besluit je daar dan nog maar even te blijven hangen want 1 hand loslaten maakt het verschil tussen léven en BAM !…. zo op de grond neerstorten met alle gevolgen van dien… ik zeg het je, this is LE-VENS-GEVAARLIJK mensen ☝🏻.

Maar anyway, wel héél leuk moet ik toegeven.. althans… en daarom was ik een tijdje gestopt met deze lessen.. bij de laatste poging, een tijdje geleden alweer, moest ik noodgedwongen de laatste 10 minuten van de les staken. Of liever gezegd, mijn benen weigerde nog langer dienst in de functie van het voorwaarts heffen… ik kon dus ff serieus mijn benen niet meer van de grond optillen hè ! BI-zar.. Vervolgens schuifelde ik zo met 2 voetjes van de paal-zaal richting kleedkamer. Gelukkig hebben ze daar geen hoogpolig tapijt 😉

Maar goed.. Sexy Pole is leuk, wat zeg ik.. het is FANTASTISCH. Tevens is het gezond voor je brein die zich de variërende choreografie geheel eigen moet maken (lees; in de knoop draaien en jezelf er dus weer uit zien te manoeuvreren), het maakt je sterk EN last but not least.. als je een beetje dooroefent, dan zien sommige dansbewegingen er best sexy uit zo in die grote spiegels die voor je neus staan en ja.. t draagt op een positieve manier bij aan je algemeen welbevinden om jezelf als vrouw ‘sexy’ te voelen.

Maar toen… we waren goed bezig in de paal-zaal, het zweet stond op mijn voorhoofd en ik kreeg me toch een partijtje dorst joh.. Dus ik liep vervolgens wijdbeens de zaal uit richting de kleedkamer als zijnde een 80-jarige boerin met stramme heupen (vanwege het feit dat zij jaren lang door de brokken modder op haar erf had gelopen of course). Had ik al gezegd dat je met die enorme plastic plateau-zolen gewoonweg ON-mogelijk je voeten kan afwikkelen..? Bij deze.. Het kan er leuk uitzien met een paal in de hand maar een ‘normale’ loopbeweging uitvoeren.. forget about it..

Eenmaal aangekomen bij de kleedkamer, en terwijl ik al half tegen de deur was gaan leunen waarbij mijn evenwicht niet volledig was gewaarborgd, rijk ik zonder te kijken naar de deurklink (wat doorgaans een vrij succesvolle handeling is) maar.. in deze split-second kon ik deze niet vinden want ja.. de hele wereld is natuurlijk zo’n 15,2 centimeter lager dan normaal.. dus ik rijk nogmaals, ik buig, ik rijk, ik buig wat meer, ik verlies mijn evenwicht nu volledig en hang met mijn volle gewicht tegen die deur aan maar GELUKKIG ☝🏻… had mijn hand dan EINDELIJK die deurklink bereikt die een oneindigheid ver weg onder mij leek te hangen. Zodat ik NET op tijd toch wat houvast had op het moment dat de deur openklapte, met mij, hangend voor mijn LEVEN aan die deurklink, toen ik de kleedkamer binnen kwam zeilen ! Gelukkig geen enkelbanden afgescheurd.. Check 👍🏻 Een beetje uitgerekte arm maar who cares….

De les voor deze week is dus; Sexy Pole is echt te gek TENZIJ je met die hakken het wild in gaat ZONDER houvast… dat moge duidelijk zijn.. Doe het niet mensen, ik herhaal DOE HET NIET ☝🏻

Be safe 💋

I love love looooove 💓 Pole Dance Factory

2 gedachten over “Tip 1.8 Neem eens een lesje Sexy Paaldansen tenzij…. (LET OP, dit bericht bevat een 🚨warning🚨)

 1. Geweldig weer Linda.
  En ik moet zeggen, petje af, want je doet het het toch maar, dat paaldansen. Alleen die stramme ledematen zijn geen pretje, maar gelukkig heb je hele fijbe collega’s die je dan weer een beetje op gang kunnen helpen.in gedachten zie ik jou al op de fitness staan..bij de zogenaamde apekooi, hihi wellicht een goede fysio training, ik denk alleen dat jullie het dan nog drukker krijgen dan dat je nu al hebt. Wat ben je toch een heerlijk mens, je doet en je wilt zoveel, zou het voor jou heel gezellig als Victor oik eens meeging on te paaldansen…gedeelde lol en spierpijn wordt dan nog leuker.
  Kortom dank je wel voor je geschreven pareltjes van verhalen.
  Wie weet toch maar eens een biek uitbrengen of een musical schrijven…. Te gek leuk lijjt me.
  Lieve groetjes,
  Anja

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi lieve Anja, bedankt weer voor je lieve bericht. Victor is een keer meegegaan en toen van 4 meter hoog uit de paal gegleden en daarbij hard op zijn achterhoofd gevallen… dus die wil niet meer 😬
   Xx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s