Recept 1.3 Het inzetten van anker-gedachten ⚓️ (tegen Amsterdamse taxichauffeurs 🤬🤯)

Yes, ‘anker-gedachten’, oftewel; gedachten die je als anker gebruikt om niet tureluurs te worden van bijvoorbeeld mensen waar de normen & waarden een ver-van-je-bed-show zijn zeg maar.. En als ik nog specifieker mag zijn; heb ik het over mijzelf per auto, ter fiets en op de been terwijl mijn zorgeloze leven tijdelijk onmogelijk wordt gemaakt door Amsterdamse TAXICHAUFFEURS !!

Oke, as always, ik verklaar mij nader. Ik heb laatst dus gehoord over het bestaan van een ‘anker-gedachte’. Een schijnbaar perfecte tool om in te zetten bij gevoelens als frustratie, boosheid en andere ellendige emotionele sensaties die ontstaan in situaties waar je op dat moment alles behalve controle over hebt. Je kan zeggen wat je wil maar het snijdt hoe dan ook hout.. vind je niet? Ik besloot het eens uit te proberen.

Zoals verwacht hoefde ik niet lang te wachten op een situatie waarbij ik het anker al overboord kon gooien (over liever gezegd dóór een taxi-ruit heen maar daar later meer over..). Zo reed ik 2 dagen geleden na een drukke werkweek naar huis en wat me al snel opviel was dat ik weg was gegleden in een vervelende standaard ‘gewoonte’ van mij namelijk; het mopperen en pruttelen op mijn medeweggebruikers die zich ogenschijnlijk van geen kwaad bewust zijn betreffende hun verre van perfecte rijgedrag als je deze zou vergelijken met die van mijzelf…. (en dit meen ik ook nog eens 😂) (maar dat terzijde☝🏻) Ik had de laatste 3 dagen 5 uur per nacht geslapen, meer dagen gewerkt dan normaal waarbij ik ook nog eens tussen de bedrijven door 2 dagen had deelgenomen aan een cursus over de ontwikkelingen wat betreft de nieuwste behandelmethoden op het gebied van het voorste kruisbandletsel. Je begrijpt.. ik was toe aan mijn bed.. 😴

MAAR we moesten nog op bezoek die avond bij vrienden dus second next thing was dus dat anker uitgooien en mijn gedachten te richten op: WIJN. Ik besloot right then and there dat mijn anker-gedachte ‘-een ontspannen op de bank uitgezakte Linda met een groot glas wijn in haar hand-’ zou zijn. En het werkt☝🏻. Ik voelde me minder moe en chagrijnig en eerder gelukzalig en ontspannen wanneer ik aan die gedachte dacht. Totdat ik plots op de A10 belande en keihard werd afgesneden door.. JAAAA hoorrrr.. een Amsterdamse taxichauffeur. KRIJG-HET-RAMBAM-JIJ-ELLENDELING !! ☝🏻☝🏻☝🏻

Echter.. mijn brein bedacht al snel en sloeg een hold toe op die gedachte door te zeggen; Hoooooooooo… WACHT..! Dat was niet de afspraak.. DENK AAN JE ANKER!

Ohja.. Ooooooohmmmm 💆🏼‍♀️ wijn wijn wijn wijn wijn wijnnnnnnnn… AHhhhaaaa (een slaak van opluchting 😌) Ok daar gaan we weer. Mijn anker-gedachte brengt me meteen weer tot rust.. BRILJANT ! Dit spul werkt echt 🤩

En toen naderde ik een stoplicht waarbij mijn ‘happy thoughts’ wederom ruig werden verstoord of.. laat ik het anders zeggen: HEVIG op de proef werden gesteld lieve mensen ☝🏻. Het was groen.. GROOOOOOEHOEN 🚦Maar ik kon niet onder dat groene stoplicht door want die flut-chauffeur (met het accent op FLUT!) bedacht zich OF is simpelweg niet in staat om de navigatie af te lezen (okay, ik ben ook wel eens de bosjes ingereden precies op het moment dat de navigatie mij vertelde dat ik naar rechts moest terwijl dat pas 100 meter verder was bij een legaal kruispunt maar dat terzijde.. tegenwoordig is de techniek (en de ervaring) een stuk beter dan 10 jaar geleden ja toch..) Anyway.. waar was ik..? Ja die FLUT FLUT FLLLLLLLLUT-chauffeur zette zijn voertuig dwars op de weg om het naastgelegen stoplicht voor rechtdoor te volgen aaaaaahhhh, GA WEG! ASOSCIAaaa….hoooooooooowwwwww..

Kijk zo zie je maar weer.. voor je t weet is dat anker weer pleitte hè.. potverdorie dat is toch oppassen geblazen. Okay daar gaan we weer, ik haal even diep adem jah.. ADEM INNNNN en uitttt OHMMMMM wijn wijn wijn wijn wijn wijnnnnnnnn aaaaaaa 😌😌😌

Ennnn daar gaan we weer.. WAT WAAAAAAT ZIE IK DAAR?! FILE?!!!! Ik ben in de stad nota bene 🤬😤😓 Hurggggg Ach ja, weet je wat? Ik stap straks die huiskamer binnen van de jarige, ik feliciteer, krijg een knuffel van Victor (want die is er al), ik krijg een welverdiend wijntje in de hand gedrukt en strijk heerlijk, ontspannen en relaxed op de bank neer DUS, NU… : Boeddha Boeddha rustig rustig ONTSPANNNNNNNN…. !!

Een kwartier later zie ik dat de reden van deze file een botsing is met.. jawel.. EEN TAXI 😳 IK GEEF HET OP 😩

Anyway.. een anker-gedachte is natuurlijk wel gewoon oefenen geblazen om vervelende gewoonten te vervangen. En als er zich extreme momenten aandienen zoals taxichauffeurs die hun hand er niet voor omdraaien om andere mensen op een genadeloze wijze tot last te zijn dan mag je best een time-out, een beetje lief zijn voor jezelf dus EN…. totaly legitiem een glas wijn achterover gooien 😁.

En dan kan je er volgens de filosoof Seneca natuurlijk ook gewoon voor kiezen om niet boos te worden. Deze oude man zag het kennelijk heel simpel. Hij vond woede een tweederangs emotie die je maar het best kan vermijden. Woede wordt veroorzaakt door de emotie die je hebt over de situatie en over de verwachtingen over hoe de situatie zou moeten zijn. Welgestelde mensen zijn vaker boos dan de armste mensen in de wereld ontdekte Seneca. Simpelweg omdat ze meer verwachten en dus vaker worden teleurgesteld. Woede blijkt een bijwerking van welvaart (Bron: 365 dagen succesvol).

Fijne wijsheid allemaal.. begin me alweer helemaal schuldig te voelen over mijn reactie op die blauwe nummerborden en heb ik er nog maar weinig van mijn eigen wijsheid geleerd maarreee.. tot die tijd blijf ik me maar een beetje afreageren via deze blog 🤗

Cheers 🍷

En P.S b.t.w… gister appte een vriend van Victor dat hij door een taxichauffeur was aangereden en de beste man probeerde hierna OOK nog eens de schuld in zijn schoenen te schuiven ! Ik zeg het je.. ik ben niet gek hè.. die gasten sporen echt niet 😤

2 gedachten over “Recept 1.3 Het inzetten van anker-gedachten ⚓️ (tegen Amsterdamse taxichauffeurs 🤬🤯)

  1. Weer genoten van je perikelen. Lachen is gezond, en dat doe ik Linda.
    En geloof het of niet, voor mij zijn het pareltjes om te lezen.
    Men zegt wel de een zijn leed is de ander zijn leed niet. Nu ik voel met je mee. Alleen ik moet soms schateren. Mijn probleem is dat ik jouw schrijven zo voor mijn ogen ziet gebeuren. Op het oog een rustig lijkende Linda, maar inwendig een opgewonden standje, omdat het niet gaat zoals het zou moeten gaan.
    Tip> Mocht je ergens heen willen, bel een taxi, hoef jij je niet zo op te winden in het verkeer, en kun je lekker genieten van een heerlijk glas wijn. Maar ben het roerend met je eens taxichauffeurs…….. maar ook andere weggebruikers zijn soms zo erg dat je ze een flinke dreun zou willen verkopen. Maar dat komt je zelf vaak niet ten goede. Dus adem in en adem uit! En blijf zoals je bent. Een heerlijk mens!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s