Tip 1.5 Het klimaat versus een paaldansbroekje

Victor en ik zijn laatst in Stolwijk bij een lezing van Reinier van den Berg (jarenlang onze weerman op RTL4 geweest) over ‘Duurzaamheid in het bedrijfsleven’ geweest. Superrrrrr interessant en WAT een sterke spreker vol energie en enthousiasme. Zijn positiviteit en vooruitdenkende brein ten aanzien van de klimaatverandering werkt aanstekelijk!

Wel was ik even in de war… Namelijk, in éen van de eerste slides van zijn presentatie werd er een rijtje getoond van een Nederlandse nieuwslezer met; juiste intenties, een Nederlandse comedian met; nobele intenties met daarnaast een foto van Pablo Escobar.. met;.. ja, intenties van een geheel andere orde zeg maar. Bleek het later Wubbo Ockels te zijn in zijn jongere jaren 🙄. Jaaaaa zeg, die lijken toch onwijs op elkaar zeg nou zelf !! Welliswaar een intelligente man wiens hart groot was voor de aarde, het heelal en zijn medemens versus een man die je liever NIET ziet rondlopen op de aarde en maar wel voor eeuwig met zijn te grote ego door het heelal ziet zweven… van een afstandje… Gelukkig had ik mijn brein-troubles niet uitgesproken te midden van zijn praatje want ik ben nog wel eens zo’n sukkel die ‘’en public’’ zou vragen waarom deze drugsbaron in de presentatie is opgenomen.

Maar de presentatie was verder top! Heel inzichtelijk en vol innovatie.

En nu heb ik dus wel mooi een probleem☝🏻! Zijn enthousiasme werkte zo aanstekelijk.. Ik wil nu ook bossen bouwen en innovatief meedenken in een bedrijf vol plantjes en gerecyclede plastic stoelen !! .. Maar ik heb geleerd om mezelf op dit soort momenten objectief te relativeren.. Ik wordt immers ook razend enthousiast, maar echt hè, als er bijvoorbeeld een loodgieter over de vloer komt. Dan denk ik ook; ‘HOE interessant dat werk! Leuk bij mensen thuis komen, is natuurlijk ook een beroep om iets te betekenen voor je medemens, kopje koffie erbij….. 😃.

Verder hebben we Reinier tijdens het diner, onder het genot van een krekelburger, het hemd van het lijf gevraagd.

Op de weg terug naar huis in de auto had ik opeens weer een BRILjant idee☝🏻 welke ik deelde met mijn steun en toeverlaat die altijd (zo dacht ik althans) achter mij staat en serieus en geduldig mijn fantastische ideeën aanhoort. Ik ben deze blog natuurlijk nog maar net gestart en dacht eraan of het misschien meer passend was om mijn naam te veranderen in plaats van ‘Linda’s Perikelen’ naar ✨‘Linda go’s duurzaam’✨… maar daar begon Victor zo hard om te lachen dat ik daar blijkbaar in het algemeen dagelijks leven niet overtuigend in ben.. en voor de mensen die Victor niet kennen; dat hardop lachen is redelijk zeldzaam. Niet dat hij over het algemeen niet moet lachen om dingen, maar hij lacht meestel van binnen. En ik erken, ik had hem 1 minuut geleden nog vol verwachting verteld dat mijn nieuwe paaldansbroekje waarschijnlijk bij thuiskomst in de bus ligt 😍. Hoogstwaarschijnlijk wel in de verkeerde maat namelijk maat ‘M’ maar er is bijna geen maat ‘L’ verkrijgbaar omdat die paaldansbroekjesmaak-fabrikanten er blijkbaar vanuit gaan dat je met enkel een graatmager postuur die paal inspringt! Nou mooi niet suckerrrrrrs ☝🏻

Nadat Victor was bijgekomen van zijn lach-aanval voelde ik me enigszins gepikeerd zo gezegd. Ik had immers toch echt wel bewezen dat ik regelrechte acties had ondernomen op het gebied van duurzaamheid vond ik zelf! Zo heb ik recent nog een koffiefilter-apparaat aangeschaft omdat we dan geen plastic cupjes meer hoeven weg te gooien, zijn we alsmede op aandringen van mij overgestapt naar een energie maatschappij die ons de energie aanlevert van een Amsterdamse boer met een windmolen in zijn tuin en was ik mijn haar en body schoon met verschillende Lush zeepjes welke o.a. gemaakt zijn van zeewier en geen plastic flessen als omhulsel bevatten en zo kan ik nog wel even door gaan ja ! …. dus. En in het bezit zijn van een paaldansbroekje behoort nou eenmaal tot éen van de basisRECHTEN van een vrouw! Nouuuu, daar had ie niet van terug mensen 😄.

Anyway, een beter klimaat begint bij jezelf dus doe er wat mee !

Plant bomen en groen in je tuin of balkon, gooi eens een balletje op tijdens de vergadering binnen je bedrijf over een grasmat op het dak of zonnepanelen, sping eens op de fiets of IN de trein wanneer je normaal gesproken de auto zou nemen, eet eens 1 a 2 a 3 a 4 a 5 dagen vegatarisch, doneer aan Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer en neem (echte) groene stroom van energiemaatschappij Van De Bron bijvoorbeeld die energie afneemt van Nederlandse boeren met windmolens op het erf en nog veel meer doen om duurzame energie op te wekken.

Succes 🌳 !

 

2 gedachten over “Tip 1.5 Het klimaat versus een paaldansbroekje

  1. Wat een prachtig en humoristisch verhaal! Laat het alstublieft gewoon Linda’s perikelen, echt een naam die de lading dekt! 😂

    Jouw groene hart is goed bezig, ga zo door! Daarnaast verdien jij uiteraard jouw paaldansbroekje.😉

    Like

  2. Weer enorm leuk om te lezen. En inderdaad laat de rubriek maar op Linda’s perikelen. Maar ik denk dat er nu wel mensen nieuwsgierig zijn hoe zo’n paaldans broekje eruit ziet Linda. En je bent slanker dan jezelf denkt hoor.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s