Tip 1.3 HOE overleef je moeilijke mensen?

Oooooooooooeeeeeh wat ben IK chagrijnig lately 😞 En dat enkel en alleen omdat ik zo nodig minder chocolade, koekjes, schuimblokken, aardbeienveters en wat niet nog meer aan die heerlijkheden tot me neem. Ik had mezelf in november natuurlijk een doel gesteld namelijk; ‘over 10 maanden weeg ik 70 kg’. Maar in plaats van afvallen kwam er binnen een maand welgeteld 1 kilo bij! (Kerst en Oud&Nieuw niet meegerekend(!)) Daar was ik het dus niet mee eens ☝🏻. TIJD voor wat kordaatheid, vrouwhaftigheid (waarom keurt de taalcorrectie dit woord niet goed ! ☝🏻🤬👊🏻💥) taaiheid en daadkracht !! Even GEEN suiker meer.. iig voor één week, dat moet te doen zijn dacht ik. Nou, het is dus te doen maar wat je er voor over moet hebben, of liever gezegd, wat ‘je omgeving’ er voor over moet hebben, is een ongeduldig en fel-uit-de-hoek-komend licht ontvlambaar gevaarte die bij het minste of geringste uit haar duurzame sloffen schiet.

Dan maar weer mijn toevlucht zoeken in spullen kopen.. maar dan atleast VEGAN ! 🥬🥒🥦🥕Ik zie Vic me alweer aankijken op het moment dat ik stilletjes met dat tasje spullen het huis binnen loop.. Met een cynische grijns op het gezicht en met zijn guitige oogjes zegt hij dan zelfgenoegzaam; ‘hè, mevrouw de minimalist’ (Pfff 🙅🏼‍♀️💥👊🏻 WHATEVER seriously…)

Dat ‘kopen’ ging overigens echt really really onbewust mensen.. Het blijkt toch echt maar weer een bikkelharde verslaving. Ik had het eigelijk pas door toen ik de 💜 Lush 💜 winkel UITliep met 4 producten méér dan ik aanvankelijk van plan was om te kopen.. Maar goed, dankzij deze uitspatting zijn we nu dus WEL een flesje tandenpoets-bolletjes gemaakt van koolstof rijker EN een bodylotion van olijfolie en Fair Trade biologische cocoaboter EN zeewier shampoo ZONDER fles EN een haarmasker van lijnzaadgel en Roomse kamille infusie… (?) Anyway, daar word je toch hotel de botel blij van 💁🏼‍♀️.

Maar goed, zodra ik ook maar ÉÉN been de winkel uit was gestapt, realiseerde ik me dat ik €..,.. te veel had uitgegeven aan middeltjes die mij potentieel oogverblindend zullen gaan maken en die in nood ook samen te stellen zijn in mijn eigen keuken. De prijs zal ik niet noemen, Vic krijgt anders een rolberoerte, ook al is het zijn geld niet 😄, kan je nagaan..

Goed.. wat was mijn punt ook alweer..?

Ah ja.. DUS ☝🏻 Door die chagrijnigheid lately kan ik vervelende mensen minder goed waarderen dan gebruikelijk. Zo was er vandaag een kerel die bij het metropoortje vlak achter mij in mijn personal space ging staan om ‘hoogstwaarschijnlijk’ meteen achter mij aan het poortje door te lopen zodat hij niet hoefde te betalen. Wat hij ook van plan was bleek toen ik hem vroeg wat hij van plan was om te gaan doen zo dicht achter me.

Nu had ik laatst een hele discussie met Vic (een vriendelijke hoor) over hetgeen we eerder zagen; ouders die samen met de kinderen het metropoortje door glipte zodat de kinderen zonder te betalen mee konden reizen. Ook had ik eens meegemaakt dat een jongen bij Centraal Station over een poortje heen sprong en daarbij bijna plat op zijn gezicht terecht kwam waarna hij ‘hoogstwaarschijnlijk’ meer geld kwijt zou zijn aan een tandartsrekening voor het repareren van zijn gebit dan wanneer hij gewoon NETJES, zoals jij en ik, een metrokaartje had betaald JA! Ik had hem ook gewoon zo laten liggen met zijn tanden eruit.. (waarschijnlijk niet.. 🙄)

Verder is mijn lont verkort van 1 centimeter naar 1 millimeter in het verkeer met al die hitsige asociale voordringers en kwam mij laatst ten gehore dat er één of andere malloot, een fiets richting een sportmaatje gooide. Hierdoor voelde ik mij plaatsvervangend zeer maar dan ook ZEER geagiteerd. OOOOjah, en gister was er een programma waarbij er een door de botox glad getrokken 100-jarige die ons kijkers ervan probeerde te overtuigen dat Trump nobody ‘by the pussy’ zou hebben gegrepen vanwege zijn smetvrees.. ZIJN SMETVREES ! 🙀 AAAAAAAH BESTAAT DIT IQ ÜBERHAUPT??! Stomme mensen … 👎🏻!!!!

Anyway… nadat ik bepakt en bezakt bij Lush de winkel uitliep stuitte ik op een boekhandel met op de eerste verkooptafel werkelijk waar VERRUKKELIJKE boeken!! Beetje jammer dat ik me toen meteen realiseerde dat ik al wat te veel had uitgegeven en ik notabene een week van te voren een rijtje met nog ongelezen boeken pontificaal op het TV meubel had gezet om één reden;

⁃ Dat ik mezelf een gevoel van schaamte kon aandoen elke keer als ik TV zou kijken want dan zie ik die stapel boeken er onder staan en ik weet, deep down van binnen, dat lezen 100 keer beter is dan het staren naar die TV. Zou leuk zijn als het een keer werkt..

Maar goed, ik vond dus dat ik EERST mijn ongelezen boeken moest uitlezen alvorens ik een nieuwe zou kopen. Wat er in resulteerde dat ik boeken moest weerstaan zoals ‘De edele kunst van not giving a f*uck’, Nice girls don’t get the corner office’ en Stephan Hawkings ‘De antwoorden op de grote vragen’. Met pijn en moeite wende ik mijn blik van de boeken af en en zette een stap richting uitgang toen plots mijn ooghoek viel op het boek; ‘Hoe overleef ik moeilijke mensen?’.

Jaaaaaah mensen, hier kan ik toch niet tegen op?! Dit MOET ik lezen om een volledig tevreden mens te zijn, THIS IS THE MISSING PIECE IN MY LIFE ! Althans.. zo werkt de verslavende mind of course.. En het ergste is natuurlijk nog; AAN HET EINDE VAN HET BOEK KOMT DE REALISATIE DAN IK DEGENE BEN DIE MOEILIJK IS 😂 (😶😫😩)

Nou, hopelijk doet het wat voor me. Ik zal verslag uitbrengen wanneer ik het uit heb 👍🏻 Dan hebben jullie nog wat aan deze tip zeg maar… 😬

4 gedachten over “Tip 1.3 HOE overleef je moeilijke mensen?

 1. Heerlijke blog! Succes met alle vervelende- en moeilijke mensen (waar komen ze toch vandaan)! Zijn er ook mensen moeilijk én vervelend? Of alleen een van de twee 😉 *hug* Ira

  Geliked door 1 persoon

 2. Hehe, de edele kunst van not giving a f*ck mag je van mij wel lenen, in het kader van duurzame (thans saaie) oplossingen 👌 en vast heel vegan, ofzo,

  ik kijk nu naar schoonmaakfilmpjes op youtube, zeer rustgevende werking op de ziel 😄 de lush moet je ook echt niet binnenstappen met je pinpas haha

  Kus, Je zus. Jezus ja, kon er niks anders van maken, en we hebben treffende gelijkenissen vindt je niet 🤪

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahaha ik dacht, watvoor freak is dit ?! Die noemt zichzelf ‘Jezus’ for God’s sake 😂 Maarrrrr gelukkig, jij bent t, ik wacht namelijk al angstvallig op mijn eerste ‘hater’ 😏😗 vandaar mijn suspicious mind… Anyway.. wat leuk dat je mn bericht hebt gelezen !! ☝🏻 (onder lichte dwang 😄🤗) Love you 💓

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s