Recept 1.2 Het Ochtendritueel

img_0262Zeg je ‘ik wil binnen 10 weken mijn 10 doelen behalen’ dan zeg je ‘ochtendritueel’. Een ochtendritueel helpt je om de dag fris en gezond te beginnen en om te voorkomen dat je half gaar op je werk of andere afspraken komt aanblazen. Bovendien geeft het focus op hetgeen je wilt bereiken.

Ochtendrituelen heb je in alle vormen en maten. Zorg dat je de inhoud kiest die bij je past en probeer vooral vanALLES uit.

Mijn ochtendritueel ziet er als volgt uit;

⁃ No snooze

⁃ Meditatie

⁃ Ademhalen (…althans, even de directe aandacht ernaar toe)

⁃ Thee

⁃ Beweging

⁃ Eten

⁃ Douchen (koud afdouchen.. if you dare….🥶)

No Snooze

Dat ‘no snooze’ is nog wel een dingetje so the speak. Als die wekker om 5:00 in volle glorie afgaat heb ik natuurlijk sowieso heeeeeelemaal geen zin om vervolgens direct naast mijn bed te gaan staan omdat ik om de simpele reden en tegen geen enkele verwachting in, gewoonweg heel MOEH ben. En toch heb ik 1 uur de tijd nodig voor dit ritueel. Bovendien, en niet geheel onbelangrijk, HET WERKT.

Maar goed, elk nieuw patroon welke je wenst te implementeren in je leven komt en gaat vaak met wat onverziene gebreken.. ja toch?

Zo heb ik onlangs een apart maar ideaal kussen gekocht omdat ik in een ✨EUREKA✨-moment besefte dat ik een BUIKslaper ben i.p.v. een ZIJslaper en VANDAAR dus dat ik dagelijks met fikse pijn in mijn lage rug het bed uitstapte omdat ik dus een tijdje, zo niet de hele nacht ff serieus 😳, als een geknakte lente ui in dat zachte matras was weggezakt 😣! WAT een openbaring mensen !

Maar anyway, het kussen wat mijn redding leek te zijn, heeft de vorm van het cijfer 7 en bestaat uit een hoofdkussen gedeelte met een verlenging wat weer veel weg heeft van een voedingskussen. De bedoeling is dat je de verlenging ervan ‘huggt’ zeg maar als in ‘stevig vastpakt en knuffelt’ als het ware. En toen kreeg ik opnieuw een openBARING waarvan de aart mij nog geheel onbekend is maar.. feit blijkt.. dat ik nogal een bezig bijtje ben in mijn slaap ☝🏻.

Leuk en aardig dus zo’n ergonomisch kussen maar een week geleden lag dat hele kussen dus OP het deken AAN mijn voeteneind (HOE kan dat echt..??). En gister werd ik wakker met die verlenging om mijn nek gedraaid alsof het een wurgslang moest voorstellen die goed beed had zeg maar. Moet zeggen dat het ook gelijk opging met een woeste droom.

Ach, vooralsnog is het beterder dan niets EN goedkoper dan een nieuw aangepast matras van om en nabij 23.099 euro 😗.

Maar goed, waar was ik…

Meditatie ☝🏻

Yas, very good. Doe ik via de app Headspace. Super fijn. Ik wil graag 10 min. doen maar doe er vaak maar 3… en dan denk ik ‘het komt nog wel’ maar ja dat komt pas als je het doet niet waar.. (awkward.. conversatie met mezelf). Een blog over Headspace en de bijbehorende perikelen volgt nog ✌🏻.

Ademhalen

Tja… appeltje eitje zou je zeggen maar leg en maar eens de focus op. Dan zal je bijvoorbeeld merken dat je gedurende de dag maar weinig zuurstof naar binnen werkt OF te weinig tijdens de spinning classes in the gym waardoor je na de eerste klim al naast je fiets ligt van het gebrek aan zuurstof.. Anyway, ik wil er wat mee maar heb er nog niet iets concreets voor bedacht. Na de meditatie heb ik hier vooralsnog altijd even aandacht voor.

Thee

Er is gewoonweg niets beters in de ochtend dan een HEERLIJK theetje in combinatie met die fijne warmte die je vervolgens in je lege maag voelt plonsen. Iets met gezond ook btw…

Beweging

Pffff… NEXT !

Eten

Hmmm.. voorbereiding is het halve werk. Als je op een avond 1 liter havermoutpap maakt dan kan je daar 4 ochtenden van eten 👌🏻. Just saying….

Douchen

Niets zo heerlijk als een warme douche.

Niets zo vreselijk als koud afdouchen, doe het verantwoord, doe het vooral NIET 🤣… Maar ja, if you dare.. it is wel heeeeel erg lekker als je het hebt gedaan. Je hebt werklijk een energie-💥BOOST💥 van hier tot Japan.

Sta je normaliter te koukleumen bij het afdrogen na een warme douch, dan loop je na het afdouchen met koud water als het ware in je nakie, zonder gevoel van koude, door het huis naar het balkon al schreeuwend ‘IK HEB HET NIET KOUD EN VOEL ME FANTASTISCH ! JOEHOEEEEE BUREN 👋🏻🤘🏻HOHOOOOOiiiii’

Ik zeg t je, WIE wil dan nou niet?!

Doe er vooral je voordeel mee 💜

Liefs!!

2 gedachten over “Recept 1.2 Het Ochtendritueel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s